Απόφαση - λαιμητόμος για γιατρούς του Ι.Κ.Α.

Πεντέμισι χιλιάδες γιατροί του ΙΚΑ που μονιμοποιήθηκαν μετά από αρεοπαγιτικές αποφάσεις και το νόμο 3232/2004 κινδυνεύουν να πάρουν «εξιτήριο» από τη δουλιά τους μετά την απόφαση - σοκ της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου!

Με την υπ' αριθμό 22/2007 απόφαση του Αρείου Πάγου κρίθηκε ότι ο νόμος 3232/2004 είναι «ψευδοερμηνευτικός» και συνεπώς δεν ισχύει η διάταξη που προέβλεπε ότι όλες οι ειδικές συμβάσεις γιατρών και οδοντιάτρων του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ είναι εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου! Με αυτό το σκεπτικό ο Αρειος Πάγος έκανε δεκτές τις αναιρέσεις της Διοίκησης του ΙΚΑ κατά αποφάσεων Εφετείων με τις οποίες είχαν δικαιωθεί οι γιατροί του Ιδρύματος. Με τις εφετειακές αποφάσεις είχε κριθεί ότι το ΙΚΑ δεν μπορεί να απολύει όποτε θέλει τους γιατρούς και μάλιστα χωρίς καμιά αποζημίωση, μοναχά με μια απλή προειδοποίηση ενός μηνός νωρίτερα, αλλά πρέπει να θεωρηθεί ότι έχουν ενταχθεί στο μόνιμο προσωπικό και πως προστατεύονται από την εργατική νομοθεσία.

Επίσης, η αρεοπαγιτική απόφαση δέχεται ότι η μισθολογική εξομοίωση των γιατρών του ΙΚΑ που είχαν υπογράψει συμβάσεις αορίστου χρόνου ανάλογη με των μόνιμων γιατρών, που απορρέει από τις διατάξεις του Ν. 1204/1972, δε μεταβάλλει και τη φύση της σχέσης εργασίας των συγκεκριμένων γιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.